Cum scapi de unghiile încarnate

Această afecțiune este o problemă comună atât în rândul adolescenților, cât și în rândul adulților. Sportivii, în special fotbaliștii sunt predispuși la această afecțiune. Lovirea mingii foarte des cu piciorul, împiedică  creșterea normală a unghiei, determinând-o să crească spre interior. https://www.fashiondays.ro/g/guess…Femeile care poartă des pantofi cu toc înalt sau strâmți la vârf, sunt predispuse la unghii încarnate.

Igiena necorespunzătoare de asemenea poate duce la această neplăcută afecțiune. Multe persoane nu știu să folosească corect unghiera tăind unghiile rotund, în loc să le taie drept. De asemenea există dovezi ștințifice că boala unghiilor încarnate se transmite din generație în generație. Dacă aveți un membru în familie care suferă de această problemă, aveți o șansă mare de a suferi de această boală.

Cu toții urâm unghiile încarnate și durerile provocate de acestea. Ca să evităm unghiile încarnate trebuie să le tăiem drept și să le păstrăm de lungime medie. La picioare trebuie să folosim unghiere speciale sau forfecuțe deoarece unghierele normale sunt prea mici și ele pot lăsa margini ascuțite în colțul unghiilor, de aici pornind și unghiile încarnate.

Cel mai recomandat este sa tăiem unghiile de la picioare odată la două săptămâni, însă dacă ele cresc mai repede, trebuie scurtate mai des. Nu trebuie să faceți pedichiura dacă aveți vreo unghie încarnată fiindcă pielea de sub unghie se infectează deoarece ustensilele nu sunt mereu dezinfectate cum trebuie.

Sunt recomandate de asemenea băi de picioare, de două ori pe zi. În apa în care stați cu picioarele puteți turna două căpăcele de peroxid de hidrogen sau oțet de mere.

De evitat sunt și încălțările cu mărimi nepotrivite, mai ales dacă vă strâng, fiindcă în modul asta se presează unghiile și se umflă. Dacă faceți tot posibilul să scăpați de acest tip de unghii însă ele devin mereu încarnate trebuie să vizitați un medic. Medicul poate recomanda o intervenție chirurgicală minoră, în cazul în care nu găsiți altă rezolvare.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: