Dr. Raluca Harnagea: „Din pasiune pentru medicină am renuntat la atletismul de performanţă!”

Raluca Harnagea este medic specialist dermatolog, cu experienţă în estetică facială minim invazivă şi laser. Nascută la Iaşi în urmă cu 29 de ani, aceasta a absolvit  Facultatea de Medicină Generală „Grigore T. Popa”  din Iaşi, iar rezidenţiatul în Dermatologie – Venerologie a urmat  la  Spitalul Universitar Elias din Bucureşti.  Deşi este foarte tânără dr. Raluca Harnagea a devenit unul dintre cei mai apreciaţi medici esteticieni la care apelează tot mai multe vedete autohtone. 

Urmăriţi mai jos un interviu oferit în exclusivitate de către dr. Raluca Harnagea pentru Revista Pasiuni:

De ce ai ales medicina?

Cred că aşa a fost să fie. Când eram mică toată lumea mă întreba ce vreau să mă fac când o sa fiu mare, iar eu spuneam; „doctor” şi până la urmă am devenit medic. Asta se datorează şi mamei mele deoarece ea m-a susţinut în tot ce am realizat până acum.

Cum ai ales Bucureştiul?

În facultate eram trei prietene şi fiecare ne-am ales câte un loc în care să profesăm.Iaşul este un oraş frumos, dar este mic, comparativ cu capitala, iar unele circumstanţe personale m-au determinat să iau decizia de a schimba ceva.  Eu am ales Bucureştiul, iar prietenele mele sunt în străinătate. Ne vedem rar, dar important este că toate suntem mulţumite de alegerea făcută.

 

Ce intervenţii minim invazive sunt cele mai căutate?

Toxina botulinică, mărirea buzelor cu acid hialuronic, liftingul cu fire de suspensie PDO, terapia vampir, lipoliza.

Cred că de botox şi acid hialuronic a auzit toată lumea. Vorbeşte-mi puţin despre celelalte proceduri

Liftingul cu fire de suspensie PDO –  este ideal dacă vrei să corectezi semnele de îmbătrânire la nivel facial, să redai fermitatea pierdută a pomeţilor, să ajustezi conturul liniei mandibulare, să îţi ridici sprâncenele, şi să diminuezi aspectul ridurilor nazolabiale.

Terapia vampir – presupune injectarea propriului sânge în zonele cu probleme. Plasma proprie îmbogăţită cu trombocite este reintrodusă în piele prin injectare cu un ac foarte fin. Astfel se obţine un efect natural de întinerire.

 

Lipoliza – este o metodă de slăbire asistată, care dizolvă grasimile localizate în depozite de mărimi medii şi mici, ce nu pot fi îndepărtate prin diete alimentare sau prin sport, cum ar fi: colăceii, bărbia dublă, grăsimea din jurul genunchilor.

Care este intervenţia estetică pe care îţi place să o faci cel mai mult?

Toxina botulinică îmi place mult. Sunt fan botox.

Crezi în Dumnezeu?

Foarte mult. Fără credinţă nu se poate. Credinţa în Dumnezeu şi medicina sunt strâns legate, după părerea mea. Acolo unde medicina nu poate face minuni, credinţa în Dumnezeu poate.

Ce faci în timpul liber, ai vreo pasiune?

În prezent lucrez la mai multe clinici estetice din Bucureşti şi nu prea mai am timp liber. O pasiune a mea pot să spun că a fost atletismul, am fost atletă de performanţă. În puţinul timp liber pe care îl am prefer să mă relaxez la un film sau la spa.

Ce planuri de viitor ai?

Îmi doresc să ajung trainer internaţional în domeniul meu.

https://www.facebook.com/DrRalucaHarnagea/

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: