Viețuitoare care ucid

Uneori distincția dintre furie și distrugere pură nu este o sarcină ușoară. De fapt, multe dintre creaturile drăguțe ale regatului animalelor sunt criminali prolifici. 

Albinele africane

Un experiment a mers prost în 1957 când un apicultor brazilian a încercat să încrucișeze albinele din Europa cu cele din Africa și a scăpat accidental câțiva subiecți. Mult mai agresive decât omologii săi europeni, aceste „albine ucigașe” mixate genetic s-au răspândit de atunci în toată America. Ele au ajuns să fie temute în unele regiuni din cauza tendinței lor de a roi necruțător  și să urmărească victima pentru kilometri întregi.

Rinocerul

Decesele legate de rinocer nu sunt mai puțin frecvente în unele regiuni ale lumii. Ei pot tresări ușor și o dată ce ajungi ținta lor este foarte greu să evadezi (doar dacă alergi mai repede de 56 km/h). Deși acest animal se hrănește cu frunze, muguri și copaci mici, cornul din față îl face să fie foarte periculos.

Crocodilul de apă sărată

Aflându-se în partea de sus a lanțului său alimentar, crocodilul de apă sărată a fost cunoscut că mănâncă orice, de la bivoli de apă la rechini. Pentru a ucide prada el folosește o tehnică denumită „rola morții”, constând în îndoirea și rotirea necruțătoare a prăzii în apă, până când se îneacă.

Țânțarul

Trecând de la unul din cele mai viclene animale din lume la unul din cele mai mici, dar, la fel de mortale, țânțarii au fost estimați că transportă boli la aproximativ 700 de milioane de oameni, rezultând 2-3 milioane de decese în fiecare an.

–  Viespea de mare (meduza otrăvitoare)

Este cel mai periculos animal făcând cel puțin 5.567 de decese din anul 1954 până în zilele noastre. Toxinele meduzei otrăvitoare atacă inima, pielea și sistemul nervos. Cel mai rău este că veninul acestui animal provoacă o durere atât de mare încât victima se îneacă sau intră în stare de șoc înainte de a ajunge la mal.

 

–  Cobra regală

Este cel mai lung șarpe veninos din lume care poate să ajungă la 5,6 metri. Nu are nevoie decât de o simplă mușcătură ca să poată omorî imediat un om. Cobra regală poate ucide și un elefant dacă îl mușcă dintr-o zonă sensibilă, cum ar fi trompa.

sursa: aflati.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: