Mistere neelucidate: Jack Spintecătorul

Crimele ce nu și-au găsit rezolvarea de-a lungul timpului au un aer de mister ce fac ca acestea să rămână în memoria publicului. Nu putem nega că macabrul exercită asupra noastră o atracție aparte. Până și astăzi oamenii continuă să dezbată crime ce au avut loc cu zeci, chiar sute de ani în urmă dându-și cu părerea asupra vinovatului și asupra motivului. Și undeva în adâncul creierului se păstrează o idee înfiorătoare: acești criminali au rămas în libertate până la sfârșitul vieții. Oare câți alți nevinovați au murit?

Cel mai celebru caz este Jack Spintecătorul

De ce a devenit atât de celebru Jack Spintecătorul având în vedere că el a avut doar cinci victime la activ, în comparație cu alți criminali sadici care au apărut de atunci? Asta și pentru că presa vremii a alimentat zilnic, timp de un an, cititorii cu figura amenințătoare a criminalului, astfel acesta devenind cel mai celebru criminal din istoria omenirii.

Toată lumea știe cine a omorât cinci (posibil mai multe) prostituate în 1885 în districtul Whitechapel din Londra: Jack Spintecătorul. Identitatea acestuia rămâne însă cel mai mare mister din istoria criminalisticii. Modul de operare al criminalului a fost clarificat mult după ce acesta a încetat să mai omoare. Jack the Ripper, după cum îl numește lumea anglo-saxonă,( un nume inventat probabil de un ziarist), își agăța victimele pe stradă, mergeau împreună în zone mai întunecate, dar tot publice, iar atunci când prostituatele își ridicau fustele acesta le ștrangula. Următoarea mișcare era să le întindă pe asfalt și să le taie gâtul după care le mutila luându-și drept suvenir diferite organe. Precizia tăieturilor, mai ales în condițiile unui spațiu prost luminat, i-a făcut pe politiști să creadă că vinovatul era medic.

Politiștii s-au confruntat cu numeroase probleme în timpul anchetei, o problemă majoră fiind și aspectul zonei unde aveau loc crimele, un labirint format din pasaje și alei înguste dintre care doar câteva erau luminate noaptea. Un alt aspect care a îngreunat cercetările a fost și numărul mare de scrisori trimise autorităților în care expeditorii mărturiseau crimele, ori dădeau tot felul de indicații false, cu privire la crime. În ciuda faptului că nimeni nu a fost vreodată acuzat pentru aceste crime, de-a lungul timpului au existat peste o sută de suspecți.

sursa: kudika.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: