Cele mai periculoase rase de câini

Există mulți factori care joacă un rol atunci când atribuim cuvântul „periculos” la un câine, dar cei mai mulți critici și cercetători nu sunt de acord cu privire la acești factori. Prin urmare, este nedrept să etichetezi un câine drept periculos. Cu toate acestea, unele rase de câini au potențial de a cauza prejudicii grave unei persoane atunci când câinele este decis să-l atace. Prin urmare, lista noastră cu aceste rase de câini periculoase se concentrează asupra potențialului unui câine de a provoca prejudicii grave unei victime. Este important să rețineți, totuși, că majoritatea câinilor sunt crescuți cu dorința de a-și mulțumi stăpânii.

 Ciobănesc caucazian

Caucasian Ovcharka este cunoscut și ca ciobănescul caucazian, a fost crescut pentru a proteja ferma. Ciobăneștii caucazieni pot prezenta tendințe feroce și greu de controlat, deoarece nu acceptă oamenii necunoscuți și are o dorință puternică de a se apăra.

–  Pitbull

Termenul de „pit bull” („taur groapă”) cuprinde anumite rase de câini de la Pit Bull Terrier-ul american, bull terrier-ul Staffordshire, terrier-ul Staffordshire american, și Bulldog-ul american. Inițial a fost crescut pentru chinuirea taurilor, ei au fost folosiți și în luptele cu câini în numeroase părți ale lumii și este considerat cel mai periculos câine în America.

–  Ciobănescul german

O rasă de câini originară din Germania, Ciobănescul German poate cântări până la 31-45 kg. Cunoscunt din cauză că este inteligent, confident, alert, vigilent și neînfricat; este folosit de poliție. Cu toate acestea, trebuie să fii prudent cu ciobănescul german deoarece pot deveni prea protectori asupra familiei și teritoriului și poate recurge la atacuri.

 Tosa Inu

Este o rasă de câini provenită din mai multe încrucișări. Inițial a fost folosit ca și câine de luptă în Japonia, acolo unde a și luat naștere această rasă. La maturitate Tosa Inu poate ajunge la 80 de kg. Este un câine care nu cunoaște frica sau supunerea, iar dacă se enervează poate deveni foarte periculos atât pentru oameni cât și pentru alți câini.

sursa: aflati.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: