Cum să te îndrăgostești de Brașov

Dacă alegi să vizitezi zona Brașovului și Castelul Bran, cu siguranță vei avea ce să vezi și te vei minuna de frumusețile găsite aici. În mod evident, prima oprire în orașul Brașov ar trebui să fie în centrul istoric. Aici se găsește Piaţa Sfatului, una dintre cele mai frumoase piețe din România. De aici poți admira frumusețea arhitecturii clădirilor, în timp ce stai la una dintre terase. Aici sunt găzduite, de obicei, evenimentele orașului, precum Festivalul Internațional Cerbul de Aur, târguri și festivaluri.

Casa Sfatului cu turn se găsește în mijlocul pieței și a suferit multe modificări arhitecturale, în timp. Acum, această clădire reprezentativă a Brașovului adăpostește Muzeul Județean de Istorie, unde poți afla întreaga istorie a orașului.

Biserica Neagră este un alt simbol al Brașovului pe care nu ai cum să-l ratezi… la propriu. Este o clădire impunătoare și un exemplu de arhitectură gotică, construită între 1383 și 1477 și considerată cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei.

Strada Sforii din Brașov se află între străzile Cerbului și Poarta Șchei și este de cea mai îngustă stradă a orașului Brașov. Ea are 83 m lungime şi doar 1-1,4 m lățime. Aceasta a fost un simplu coridor al Brașovului medieval și acum este o atracție turistică.

Îți dorim o vacanță plăcută în zona Brașov – Bran și așteptăm poze din vacanța ta!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: