Cum să scapi de greață

Iată ce trebuie să mănânci sau să bei când îți este greață:

– Mere. Alimentele care conțin fibre sunt o modalitate bună de a combate substanțele chimice din organism care induc senzația de greață. Totuși, creșterea aportului de fibre trebuie făcută treptat, deoarece o cantitate prea mare vă poate face să vă simțiți și mai rău. Merele sau legumele crude sunt alegeri alimentare inteligente în cazul în care vă confruntați cu greața. Dacă aveți probleme cu digestia alimentelor solide, puteți încerca sucul de mere.

– Alimentele bogate în amidon, cum ar fi biscuiții sau pâinea prăjită – absorb acizii din stomac și au abilitatea de a reduce senzația de greață. Dacă vă confruntați cu senzatța de greață, asigurați-vă că aveți întodeauna la îndemână o cantitate mică de gustări ce conțin amidon (în afară de biscuiți și batoane cu cereale, pâinea prăjită este o alegere bună pentru ameliorarea senzației de greață).

– Ghimbir. Ghimbirul este o plantă perenă care poate fi consumată ca medicament, condiment sau delicatesă. Acesta este deseori utilizat pentru a trata greața și a ajuta digestia. Ghimbirul conține mai mulți compuși chimici, printre care și shogaols și gingerol, carea îmbunătățesc funcția digestivă. Specialiștii recomandă ca adulții să nu depășească 4 grame de ghimbir pe zi.

– Apa. Greața poate fi, uneori, cauzată de deshidratare. Pentru a remedia această problemă, asigurați-vă că rămâneți hidratați de-a lungul întregii zile, iar pentru acest lucru apa este cea mai indicată. Beți înghițituri mici și dese de apă, mai ales dacă v-ați confruntat deja cu vărsăturile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: