Ce miracole poate face ceaiul

În caz că încă nu te-ai convins ce poate să facă ceaiul, iată trei lucruri pe care trebuie să le știi:

  1. Ceaiul verde distruge virusurile de răceală Catechina, o substanţă conţinută de ceaiul verde, are proprietăţi antivirale şi antioxidante, acţionând împotriva infecţiilor respiratorii, arată un studiu realizat la Universitatea din Shizuoka, Japonia. Cercetătorii au observat că persoanele care fac gargară cu acest tip de ceai de trei ori pe zi, timp de trei luni, prezintă un risc semnificativ mai redus de a face gripă comparativ cu cele care nu apelează la acest remediu.                                                       
  2. La fel ca vinul roşu, ceaiul este o sursă de flavonoide. Flavonoidele sunt molecule care ajută organismul să lupte împotriva inflamaţiilor din corp. Este cunoscut faptul că vinul roşu este o sursă importantă de astfel de molecule, la fel şi ceaiul. Afecţiunile cardiace şi cerebrale au la bază nişte microinflamaţii, spun specialiştii. De aceea, vinul roşu şi ceaiul, în cantităţi moderate, previn astfel de probleme de sănătate.
  3. Ceaiul alungă somnul. Asemenea cafelei, ceaiul are efect de menţinere a organismului în stare de alertă şi, de aceea, nu trebuie consumat imediat înainte de culcare. Aceasta pentru că în compoziţia ceaiului există o substanţă numită teină, foarte asemănătoare cafeinei. Persoanele sensibile la cafea şi la ceai, care nu reuşesc să adoarmă atunci când consumă astfel de băuturi ar trebui să bea ceai deteinizat (decafeinizat).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: