5 motive ca să te apuci de echitație

Unii oameni nu vor să facă echitație deoarece consideră că este plictisitoare, practic stai pe spatele calului și îi spui „dii” si „ho”. Însă nu e așa! Revista Pasiuni vă prezintă 5 motive pentru care să faceți echitație:

  1. Echitația îmbunătățește sistemul cardiovascular. Chiar dacă pare un exercițiu ușor, o oră de echitație poate arde un număr similar de calorii ca și 30 de minute de jogging sau ciclism.
  2. Echitația îmbunătățește tonusul muscular. Călărețul trebuie să reacționeze la fiecare mișcare a calului pentru a adopta poziția corectă în șa. Ca urmare, mușchii corpului se contractă și se relaxează în funcție de mișcările calului, având ca rezultat tonifierea și întărirea tuturor grupelor de mușchi din corp.                                                           
  3. Echitația îmbunătățește puterea de concentrare. Începând de la pregătirea calului pentru călărie și până la descălecarea de pe cal, călărețul trebuie să fie atent în permanență la fiecare detaliu. În principal trebuie să se concentreze pe sincronizarea cât mai perfectă a acțiunilor sale cu mișcările calului.
  4. Echitația îmbunătățește auto-disciplina. Arta călăriei și a îngrijirii calului reprezintă un exemplu extraordinar de comunicare între specii. Fiecare acțiune din comportamentul omului influențează comportamentul calului, deci auto-controlul, calmul și disciplina riguroasă sunt absolut necesare.
  5. Echitația îmbunătățește răbdarea. Călăria implică deprinderea unui set întreg de noi abilități, ceea ce necesită timp și răbdare. De asemeni înțelegerea fiziologiei calului reprezintă un proces complex în sine. Ca urmare, echitația practicată cu regularitate ajută călărețul să fie mult mai răbdător, ceea ce este o mare calitate.

Deci, acum aveți 5 motive să vă apucați de echitație!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: