Frica de a începe propria afacere

Mulți dintre voi aveți o pasiune pe care la un moment dat vă bate gandul să o transformați într-o afacere, să fiți independenți de alții, să aveți propria firmă. Însă, atunci cand dorești să îți deschizi propria firmă, o să intervină mai multe lucruri care te vor descuraja și, de multe ori, s-ar putea să eșuezi. Atunci când pierzi nu trebuie să fii descurajat, ci trebuie să înveți din greșeli și să te folosești de asta pe viitor.

Iată câteva impedimente care îți apar atunci când începi să îți dezvolți propria afacere:

– Nu am suficienți bani!

Atunci când îți începi propria afacere trebuie să știi că nu îți trebuie o sumă imensă de bani ca să o ții pe picioare. Trebuie să nu cheltuiești banii pe lucruri inutile, să ai mereu bani și să te aștepți la cheltuieli neașteptate. Mulți oameni au pornit afaceri cu bani puțini și acum sunt foarte cunoscuți și au afaceri importante.

– Nu mă pot descurca!

Nu trebuie să fii un Einstein atunci când îți începi propria afacere. Trebuie să fii oportunist și să beneficiezi atunci când poți. Dacă știi chestiile de bază o să te descurci.

-Nu știu să socializez și să discut în scris!

Ca să menții afacerea în online nu trebuie să fii un specialist în scris, jurnalist sau licențiat în Litere, ci trebuie să te descurci în scris, să nu faci prea multe greșeli și să comunici verbal eficient.

Nu am destulă încredere, nu am destul de mult tupeu!

Îți zic de la început, lumea preferă oamenii cu bun simț și cu respect decât oamenii cu mult tupeu atunci când vine vorba de afaceri.

O să eșuez din prima!

Da, dacă te gândești că o să eșuezi, cel mai probabil vei eșua. Nu te gândi la lucrurile negative, fii mereu pozitiv.

Nu asculta ce spun unii oameni!

Cu siguranță că se vor găsi câțiva prieteni care îți vor spune că ideile tale sunt proaste, că ești prea tânăr ori prea bătrân să-ți începi propria afacere, că ar trebui să-ți găsești un loc de muncă stabil, că cele mai multe afaceri eșuează și alte comentarii negative care te vor face să nu ai încredere în tine.

Pune suflet în ceea ce faci!

Dacă faci ceea ce îți place și o faci din tot sufletul, nu te gândi la bani, căci banii vor veni de la sine. Acest lucru poate părea fără sens la început, dar cu timpul afacerea ta va aduce venituri și oportunități pe care nu le-ai fi avut dacă te-ai fi concentrat doar pe salariu tău.

Sigur nu o să câștigi dacă nu riști!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: