Cei mai importanți antreprenori din lume

Specialiștii consideră că cei mai buni antreprenori apar atunci cand situația economică nu este tocmai bună. Mai jos aveți o listă cu trei dintre cei mai importanți antreprenori:

Thomas Edison (11 februarie 1847 – 18 octombrie 1931)

Cred că toți ați auzit de Thomas Edison, cel care a inventat becul cu filament, telefonia, fonograful și cinematografia. Tot el este și fondatorul companiei “General Electric” și datorită lui viețile noastre sunt mult mai ușoare. Pe lângă faptul că a inventat numeroase lucruri, Thomas Edison a fost și un antreprenor foarte bun, tot el a construit o mare parte din infrastrucuta energiei electrice din Statele Unite ale Americii.

Henry Ford (30 iulie 1863 – 7 aprilie 1947)

Henry Ford a fost un antreprenor foarte deștept. În timp ce competitorii vindeau mașini la prețuri foarte mari, el oferea mașini accesibile la preț tuturor, iar în acest fel banii veneau în numar mare din producția în masă, nu de preț. Și ca sa își răsplătească și angajații, el le oferea liber atât sâmbăta cât și duminica, față de competitorii săi care le dădeau liber angajaților doar duminica. Apoi, competitorii l-au copiat, însă n-au ajuns la nivelul său.

Steve Jobs (24 februarie 1955 – 5 octombrie 2011)

De Steve Jobs, co-fondatorul “Apple” toată lumea a auzit. Steve Jobs a fost unul dintre cei mai dinamici antreprenori, a avut momente de creativitate foarte bune și a transformat “Apple” o companie de calculatoare (în trecut) într-o companie ce produce mai multe chestii, printre care regăsim și celebrele iPhone-uri, iPad-uri și iPod-uri. Steve Jobs a avut un potențial imens și sigur nu și l-a depășit, însă din păcate nu a putut să-și arate potențialul maxim fiindcă acesta a murit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: