Ce nu știai despre Franța

Cu toții ne dorim să călătorim cât mai mult, să vizităm cât mai multe obiective turistice renumite sau poate pe multe dintre ele deja le-am văzut, însă niciodată nu știm suficiente lucruri despre un oraș sau o țară anume. În continuare am scris câteva curiozități despre Franța care sper să vă fie utile.

Simbolul Parisului este Turnul Eiffel. Măsoară 320 m și a fost construit în anul 1889 de către arhitectul Gustave Eiffel.

Malpas este primul canal-tunel construit pe Terra.http://www.soleshop.ro/parfumuri… Se află în sud-vestul Franței, pe vechea arteră de navigație fluvială Canal du Midi care leagă fluviul Garonne de Marea Mediterană.

Km 0 al Parisului se află în piața din fața Catedralei Notre Damme. De aici începe să se măsoare lungimea drumurilor naționale ale Franței.

Pâinea în formă de baghetă este cea mai mâncată pâine în Franța. În mod greșit este atribuită francezilor, însă această pâine a fost adusă de către austrieci.

Cartierul Montparnasse-Montmartre din Paris este cunoscut pentru trecutul și prezentul său artistic. Aici au locuit artiști de renume: Picasso, Marcel Duchamp, Constantin Brancusi, Salvador Dali, Van Gogh,Renoir. Astăzi cartierul este asaltat de sute de pictori și artiști de toate rangurile.

Muzeul Luvru deține opere din toate colțurile lumii. A fost construit de-a lungul a peste 600 de ani.

Tradiția decorării pomului de Crăciun a început în partea de est a Franței, inițial se foloseau fructe și flori pentru decor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: