Ce să mănânci pentru a avea o memorie mai bună

Pentru a avea o memorie excelentă nu trebuie să faci un efort deosebit, ci trebuie să ai grijă ce mănânci și ce bei. Într-adevăr, este mult mai ușor să preferi o băutură energizantă și nu un fruct, dar ia în calcul și faptul că aceste bombe pline cu substanțe nocive îți afectează sănătatea. Ceea ce pui în farfurie îți influențează memoria și concentrarea, iar funcțiile cerebrale sunt stimulate de alimentele pe care le consumi.

Află ce trebuie să mănânci pentru un creier sănătos!

Fulgi de ovăz

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și pe bună dreptate. Nu numai că o să ai energie pentru toată ziua, dar studiile au arătat că persoanele care sar peste micul dejun riscă să sufere de obezitate, hipertensiune și diabet.http://www.emag.ro/produse_naturale_si_de_post–promo3396213… Este recomandat să alegi fulgii de ovăz și nu gogoși ori prăjituri care conțin mult zahăr. Fulgii te ovăz nu conțin multe calorii și, în plus, cerealele integrale îți dau și senzația de sațietate.

Ouă

Oul, deși bogat în colesterol, aduce mari beneficii asupra sănătății. El conține vitamina B7 care ajută la îmbunătățirea funcțiilor neurologice și la producerea serotoninei și dopaminei. Oul contribuie la aportul de nutrienți pentru celulele creierului și este benefic pentru memorie.

Somon

Somonul este bogat în omega 3 și acizi grași esențiali care ajută la funcționarea sănătoasă a creierului. Somonul conține de asemenea, substanțe anti- inflamatoare. Alte specii de pește gras care oferă beneficii, sunt sardinele și heringul.

Nuci și semințe

Nucile și semințele conțin vitamina E, iar organismul cu cât îmbătrânește cu atât are mai multă nevoie de această vitamină. Puteți amesteca nuci cu alune de pădure, semințe de floarea soarelui, caju și semințe de in. Se consumă in jur de 30 de grame pe zi.

Avocado

Este la fel de bun ca și afinele și ajută la sănătatea creierului. Avocado este bogat în calorii și din această cauză nu este recomandat să fie consumat în cantitate mare, mai ales dacă aveți probleme cu sănătatea.

sursa: omofon.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: