Cei mai buni fotbaliști din lume

Pele este cel mai bun fotbalist din istorie şi omul de aur de la Cupa Mondială. Asta au decis specialiştii din fotbal şi foştii jucători care au întocmit un top al celor mai importanţi jucători de la Cupa Mondială. Gică Hagi şi Gică Popescu sunt şi ei în top – Hagi pe 61, Popescu pe 76. Cei mai buni din toate timpurile sunt:

1. Pele este indubitabil cel mai bun fotbalist care a participat la Cupa Mondială. A jucat la 4 turnee şi, la cei 17 ani pe care îi avea la turneul final din 1958 le-a arătat tuturor că este o forţă a naturii. A marcat atunci 6 goluri în patru meciuri şi golul decisive în finala cu Suedia. “Când Pele a marcat al cincilea gol, vă spun sincer că am simţit că trebuie să îl aplaud”, mărturisea Sigvard Parling după succesul lui Pele. Brazilianul are 1276 de meciuri jucate de-a lungul carierei şi 1201 goluri marcate. În 1999, Comitetul Olimpic Internaţional l-a desemnat “Atletul secolului”.

2. Diego Armando Maradona este unul dintre cei mai controversaţi fotbalişti din istorie. Considerat de unii cel mai bun fotbalist, Maradona împarte acest titlu cu Pele. A Jucat la patru editii ale Cupei Mondiale, în 1982, 1986, 1990 şi 1994. A rămas în istoria fotbalului după cele două goluri marcate în poarta Angliei în sferturile de finală ale Mondialului din 1986. A fost mai întâi un gol cu mâna- “mâna lui Dumnezeu”, cum avea să îl numească Maradona, şi un altul de la 60 de metri considerat cel mai bun gol din secolul trecut.

 

3. Franz Beckenbauer este un fost jucător de fotbal profesionist și manager. Încă de la începutul carierei sale a fost poreclit “Der Kaiser” (împăratul), datorită stilului său elegant și dominarea cu care conducea pe teren. A fost numit de două ori Fotbalistul european al anului. A jucat ăn Fifa World Cupe, iar in 2004 a fost enumerat in Fifa 100 ca unul dintre cei mai buni jucători în viață din lume.

4. Cristiano Ronaldo s-a născut la 5 februarie 1985 în Madeira, Portugalia. Tot aici a învățat să joace fotbal, jucând primii ani pentru echipa sa locală, Nacional. În anul 2008 a câștigat Uefa Champions League și a devenit jucătorul european al anului, pe când juca la Manchester United. În 2009 s-a transferat la Real Madrid, transferul costând 80 de milioane de lire sterline. În sezonul 2010-2011, a marcat 54 de goluri, câștigând Gheata de aur.

5. Zinedine Zidane este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. Poreclit” Zizou”pe când juca, acesta a devenit erou în țara sa natală, Franța, după ce în anul 2008 a câștigat Fifa World Cup, și a primit “Legion d’Honneur”. A câștigat de trei ori Campionatul Mondial de jucător al anului. După pensionare Zidan a devenit antrenor la Real Madrid, pentru sezonul 2013-2014.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: