De ce e bine să consumi doar fructe românești

În articolul ăsta o să discut puțin despre fructe. În drum spre serviciu sau la întoarcerea spre casă, oprește-te pentru câteva minute într-o piață. Piețele noastre sunt pline cu fructe românești primăvara sau toamna, în așteptarea clienților care să le ia acasă și să le consume. După preferință, sunt dulci, acrișoare, zemoase, parfumate.

Renunță acum la fructele aduse de peste mări și țări, numai Dumnezeu știe de când sunt culese, frumos ambulate și asezonate din belșug cu chimicale ca să reziste cât mai mult timp și să nu-și piardă fața comercială și cumpară fructe de ale noastre, românești.

 

Fructele, indiferent la care te opresti: mere, pere, prune, piersici, struguri, harbuji sau pepeni galbeni îți vor oferi necesarul de energie de care ai zilnic nevoie prin conținutul lor bogat în apă, fibre alimentare, glucide, celuloză, săruri, minerale și vitamine.

Consumul regulat de fructe previne îmbolnăvirile, dar și tratează bolile deja existente. Unele fructe au efect laxativ și sunt recomandate pentru reglarea digestiei și combaterea constipației. Dimineața, pe stomacul gol, se recomandă un strugure, câteva prune sau două-trei piersici. Afinele și coarnele „strâng” la burtă și consumate în cantitate prea mare pot produce constipație.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: