De ce să nu pleci din România

Aţi observat cum noi, românii, suntem crescuţi ca să plecăm din ţară spre un teritoriu “mai bun, mai frumos, cu mai multe oportunităţi”? La noi o parte foarte mare din populaţie poate să vorbească engleză şi visează la plecare. Cine mai e ca noi? În alte ţări (Franţa, Spania, Italia, Ungaria etc.) abia găseşti pe cineva cu care să te înţelegi în engleză.

Nu pot să spun: “Recent există un trend: tinerii pleacă în State sau în UK.” căci… nu-i un trend recent de fapt. Ci e doar un trend care creşte tot mai mult. Fie că-i vorba de studenţi sau nu, eu sunt totalmente ANTI-plecatul din România.

Aici e cel mai uşor

De unde până unde vorba asta: “Acolo e mai uşor să faci bani.”? Aici e cel mai uşor să faci orice. Căci aici poţi să te înţelegi perfect cu toţi oamenii din jur. http://www.blackview.ro/ultra-plus…Aici ai rude, ai familie şi aici îţi faci cel mai rapid prieteni. Aici cel mai probabil ai deja un acoperiş deasupra capului. Acolo o carieră e mai apreciată decât aici? De cine să fie apreciată? Tot de noi, de români? Şi cum te face asta mai fericit?

Aici este oportunitatea

Dacă nu pleci să ajuţi oamenii din Africa (şi nu ştiu de ce, dar sunt convins că nu acolo vrei să pleci) atunci fii sigur că AICI sunt toate oportunităţile tale. În State, în Vest şi cam oriunde în altă parte oportunitatea ta de a creşte e mult mai mică.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: