Voluntariatul, drumul spre o viitoare carieră!

De fiecare dată când decizi să încerci ceva nou, apare întrebarea „Şi cu ce te ajută? Ce-ai de câştigat?” Revista Pasiuni îți oferă răspunsurile şi motivele:

– Voluntariatul îți oferă beneficii fizice şi mentale. Pe lângă asta, reduce și stresul. Experţii americani au ajuns la concluzia că atunci când iţi canalizezi atenţia pe altcineva sau altceva ajută la întreruperea procesului de creare a tensiunii.

– Pe lângă asta, te face mai sănătos. Stările şi emoţiile, cum ar fi optimismul, bucuria şi impactul pe care-l ai asupra unui om întaresc sistemul imunitar.

Voluntarii câştigă experienţă profesională

– Poţi testa o viitoare carieră – te poţi decide mai uşor asupra drumului pe care vrei ca viaţa ta profesională să meargă.

– Experienţa acumulată în urma voluntariatului contează pentru o viitoare slujbă.

Voluntariatul aduce oameni împreună

– Ca voluntar, iei parte la crearea unei legături între oameni din diferite domenii, cu diferite moduri de viaţă, care lucrează împreună pentru un scop comun.

Aşadar, voluntariatul este activitatea prin care toată lumea câştigă: tu te dezvolţi, alţii iau exemplu de la tine şi cei pe care îi ajuţi primesc ajutorul de care au atâta nevoie. Ce mai aştepţi? Începe şi împarte zâmbete tuturor – devino voluntar!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: