Câteva motive să te lași de fumat

Acum o lună am renunțat la fumat. Bine, am fumat o perioadă scurtă de timp. Prin acest articol nu vreau să conving pe cineva să se lase de fumat, ci vreau doar să subliniez neplăcerile pe care le ai dacă iubești tutunul.

Încep cu banii. Un pachet de țigări în prezent costă undeva la 15 lei. Dacă fumezi un pachet zilnic, cheltui aproximativ 450 lei lunar cu țigările. Adică 5400 lei pe an. Bani pe care i-ai putea investi în ceva util și, pe lângă asta, ți-ar rămâne din ei și pentru o excursie frumoasă de câteva zile.

getty_rm_photo_of_cigarette_smoke

Pe lângă bani, ai și nenumărate probleme cu organismul tău. Da, deseori te trezești răgușit și fără chef de viață dimineața și crezi că e de la aer, de la frig, de la oboseală, însă nu vrei să recunoști că este chiar de la țigări. Apoi, odată cu timpul, riscurile de a avea probleme grave de sănătate cresc. O să ai o viață mai sănătoasă și mai lungă, dacă te lași de fumat, mai ales dacă o faci din timp.

Și, nu în cele din urmă, mirosul. Știi cât de mult urăște lumea mirosul de fum îmbibat în haine? Însă la tine nu o să mai fie o problemă, pentru că o să miroși normal, a parfum sau în cel mai rău caz, a transpirație.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: