3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un câine!

Pe lume există două tipuri de persoane:  persoanele cărora le plac animalele și persoanele cărora nu le plac animalele. Dacă ești în prima categorie, desigur, și dacă nu ai vreun animal de companie, cel mai probabil dorești să optezi pentru un cățel. Deși pare relativ ușor să ai grijă de un cățel, lucrurile stau altfel. Dacă vrei un prieten canin, trebuie să găsești unul care să se potrivească cu modul tău de viață.

-Câinii mici sunt mai jucăuși, plini de energie, activi, așa că trebuie să îți rezervi mai mult timp să te joci cu ei dacă dorești ca aceștia să fie fericiți și să nu între în depresie. Poți să optezi pentru 2 câini, în acest mod ambii nu vor duce lipsă de atenție.

-Dresajul. Încă de mici, câinii trebuiesc dresați. Asta dacă nu vrei să te trezești cu mobila roasă, cu bucăți din perne peste tot și miros nu tocmai plăcut al nevoilor făcute de câine în casă.

-Interesează-te despre tratamentul și vacciunurile pe care un câine trebuie să le facă. Du-te la medicul veterinar și informează-te pe net, un câine trebuie să ducă un stil de viață sănătos, ca oricare alt animal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: