Sfaturi pentru a evita gripa

Sezonul rece trebuie abordat cu grijă deoarece el aduce pericolul unor afecțiuni precum gripa sau răceala. A cunoaște mai multe informatii despre ele înseamnă o prevenție mai eficientă.

Spală-te pe mâini

Cea mai bună apărare împotriva acestor afecțiuni este spălarea regulată pe mâini. Nu uita că de fiecare dată trebuie să te speli pe mâini cel puțin 20 de secunde.

Fă sport. Activitatea fizică regulată îți ajută sistemul imunitar, întărindu-l. Ea poate scurta perioada în care ești bolnav și chiar previne, în unele cazuri, îmbolnăvirea de gripă sau răceală.

Gripa poate fi mortală

În anul 1918, între 3% și 5% din popuțatia lumii a murit din cauza „gripei spaniole”, numărul victimelor ridicandu-se la 50 de milioane. Numărul este mai mare decât cel al morților din orice război din secolul XX.

Gripa face încă victime și poate omorî unele persoane. De exemplu, în ultimii 30 de ani, în SUA au murit între 3.000 și 49.000 de oameni din astfel de cauze.

Atenție cum îți sufli nasul

Atunci când îți sufli nasul, există o modalitate corectă în care o poți face. Trebuie să apeși ușor pe o nară și să sufli cealaltă nară. În caz contrar, nasul ți se poate înfunda și mai rău și poți suferi chiar și dureri la nivelul urechii.

Leacuri de acasă

Eficiența unor tratamente antigripale precum vitamina C și echinacea este încă dezbatută. Ceea ce funcționează sigur este consumul de supă caldă (care poate fi și de pui), la fel ca ceaiul. El te menține hidratat și poate reduce inflamația.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: