“Ce lume minunată” o carte de Marcus Chown

În cartea sa “What a Wonderful World”,publicată acum un an, Marcus Chown a descris multe chestii despre lumea noastră, a ales să discute despre lucruri diverse, de la sex la holograme, de la evoluția umană până la finanțe. Tot el a precizat și faptul că lumea înconjurătoare trebuie cu mult apreciată fiindcă este incredibilă, și este mult mai magnifică decât am putea realiza, inventa noi, iar din acest motiv el a ales numele “Ce Lume Minunată” pentru cartea sa.

  1. În momentul în care locuiești la etajul superior al unei locuințe decât la parter îmbătrânești mai mult. Asta se leagă și de teoria gravității a lui Einstein.Timpul curge mai greu/încet atunci când condiția de gravitație este mai puternică. Adică, mai pe înțelesul tuturor, atunci când ești la parter ești mai aproape de Pământ, iar gravitația este mai mare, timpul curgând și el mai încet.
  2. Despre avantajul cusutului.

Au fost descoperite de arheologi ace făcute din os, ele fiind create de om. Ce n-au descoperit arheologii au fost acele făcute de omul de Neanderthal, fiindcă se pare că n-au existat. Dacă aceștia știau să le facă, știau să coase haine pentru copii și în acest mod rata de supraviețuire pe timpul iernilor geroase ar fi fost mai mare în Epoca de Gheață.

3. Thompson a primit premiul Nobel fiindcă a demonstrat că electronul este o particulă. Fiul acestuia a primit premiul Nobel fiindcă a demonstrat inversul, că electronul nu este o particulă. Ceva nebunesc în familia lor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: