5 alimente cu ajutorul cărora să îți crești nivelul energetic

 

Un nivel de energie scăzut poate fi dovada lipsei de somn, dar și a unei alimentații incorecte. Atunci când îi oferi organismului produsele de care are nevoie, te simți mult mai energizat și mai pregătit să faci față activităților zilnice. Când nu ai o alimentație corespunzătoare te simți obosit, deprimat și cu moralul la pământ.

Schimbă această stare cu una de energie, vitalitate și pozitivism alegând să consumi următoarele alimente prezentate în continuarea articolului, care îți vor oferi vitaminele necesare pentru întreaga zi!

Nucile
Nucile sunt o sursă foarte bună de creștere a nivelului energetic pentru că au un conținut bogat de proteine, vitamine, minerale și grăsimi saturate. Avantajul acestora este dat de faptul că le poți lua oriunde cu tine, la birou sau în călătorii, pentru a-ți crește rezistența la stres și oboseală.

Ouăle
Oul, în special gălbenușul, conține vitamina B și proteine, necesare corpului pentru a face față activităților zilnice.
Le poți prepara într-o tigaie pentru ouă ochiuri, le poți fierbe sau le poți face omletă cu brânză și șuncă, pentru un gust mai bogat.

Somonul
Somonul este bogat în acizi grași Omega 3 care ajută la creșterea energiei organismului, îmbunătățirea stării de spirit și combaterea anxietății. De asemenea, ajută la creșterea atenției și a funcțiilor cognitive. Este exact ce ai nevoie nu doar atunci când te simți obosit, ci zilnic, la una dintre mesele principale, preparat alături de o salată proaspătă sau spanac.

Cerealele
Vitamina B este esențială pentru a ajuta corpul să transforme mâncarea în energie. Un nivel scăzut de vitamina B în organism duce la instalarea unei stări de deprimare și diminuează capacitatea de concentrare. În acest sens, cerealele se dovedesc a fi o sursă bună de energie. Poți opta pentru ovăz sau quinoa, renunțând la cerealele obișnuite, pline de zahăr, aditivi și lipsite de proteine.

Apa cu lămâie
Atunci când te simți obosit și fără putere, te poți înviora cu un pahar de apă cu lămâie. Deshidratarea duce la oboseală fizică și psihică, motiv pentru care trebuie să consumi o cantitate suficientă de apă pe tot parcursul zilei. Lămâia, bogată în aminoacizi, îți va crește nivelul energetic și capacitatea de concentrare.

Introdu aceste produse în alimentația ta zilnică și vei observa o îmbunătățire a echilibrului emoțional și o creștere a energiei organismului tău.

Foto: http://wdy.h-cdn.co/assets/15/52/980×490/landscape-1450830577-energy-foods.jpg

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: