Elena Martin – medicul estetician care schimbă vieți

Doctor Elena Martin este unul dintre cei mai tineri și pasionați medici esteticieni cunoscuți la noi în țară, dar și în străinătate. Născută in zodia Săgetător în urmă cu treizeci de ani, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila,, din București, participantă la numeroase traininguri în Londra, Monaco, Belgia, Cleveland, Paris, medicul a schimbat viața multor femei prin operații de înfrumusețare invazive și minim invazive.

Urmăriți mai jos un interviu în exclusivitate acordat de dr. Elena Martin pentru revista noastră:

De ce ați ales medicina estetică?

Pasiunea pentru această meserie vine din liceu, unde am avut ca profil chimie-biologie. Am intrat prima la Facultatea de Medicină, dar pentru început am studiat cardiologia. În anul trei de facultate am făcut microchirurgie unde trebuie să fii atent la detalii, iar de aici am hotărât că vreau să fac plastic surgery.

Pasiunea pentru medicină se moștenește din familie?

Da, mama este medic pneumolog iar soțul meu este neurochirurg.

Care sunt cele mai cerute intervenții estetice?

Toată lumea vrea să arate bine într-un timp scurt și acele intervenții să fie de lungă durată, iar recuperarea să fie minimă. Prin urmare injecțiile cu acid hialuronic, botox, cele cu grăsime proprie, terapia vampir, mezoterapia și terapia cu oxigen sunt cele mai căutate, iar efectele sunt vizibile imediat și nu lasă urme.

Toate aceste proceduri pot avea și efecte negative asupra organismului? Auzim unele persoane spunând că ele nu fac aceste injecții de teamă că în timp le va ,,cădea,, fața, ori vor paraliza mușchii feței.

Mai auzim de astfel de cazuri, chiar și la televizor, dar dacă pacienta respectă procedura, riscurile sunt minime, efecte negative mai puțin, dar la orice intervenție chirurgicală există un risc, la cele non-invazive poate doar o ușoară vânătaie. Aud tot mai des termenul de ,,botoxată,, care se referă la buzele femeilor, total greșit pentru că botoxul nu se injectează niciodată în buze, acidul  hialuronic este cel care se pune in buze.

Ce alte intervenții se mai cer la cabinetul dumneavoastră?

Blefaroplastia este din ce in ce mai cerută. Este vorba de rejuvenarea pleoapelor superioare și inferioare. Se elimină excesul de piele și de grăsime dacă este cazul. Recuperarea este rapidă, în doar câteva zile, cicatricile sunt fine, se pot acoperi cu fard, iar în șase luni dispar în totalitate.

Terapia vampir este din ce în ce mai căutată. Este terapia cu plasmă proprie cu factor de creștere luat din sângele propriu. Se ia sânge, se pune la centrifugat și in urma centrifugării rezultă plasma care se injectează în față la interval de o lună,  timp de trei luni.

Implantul mamar este foarte căutat, liposucția și  firele resorbabile.

Mai nou promovez în România produsele Dr. Obagi, dermatolog de renume mondial, căruia i se adresează cele mai mari staruri de la Hollywood, produse pe care le am și la cabinetul meu. Programul de bază care cuprinde filozofia Obagi este esențial pentru obținerea unei pieli sănătoase: curățare și exfoliere, pregătirea pieii, principii active precum Retinol încapsulat, antioxidanți și enzime specifice pentru repararea ADN-ului. http://zoskinhealth.ro/content/6-dr-obagi

Sunt scumpe aceste proceduri?

Depinde ce înseamnă scump, eu cred că au devenit accesibile pentru multe persoane.

Vin și bărbați la cabinet?

În principal bărbații își trimit soțiile la mine pentru a le înfrumuseța, după care vin și ei și apelează în general la botox, pentru ridurile de pe frunte sau terapia vampir.

În timpul liber aveți și alte pasiuni?

Îmi place să călătoresc foarte mult, dar cum  lucrez de dimineața până seara, atunci îmbin utilul cu plăcutul când merg la congrese. Sunt și trainer.

Ce planuri aveți pe termen lung?

În curând o să-mi deschid un cabinet estetic în Miami, Florida.

Contact cabinet dr. Elena Martin: surgeryandbeauty.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: