Destinații atractive din Europa

Europa este una din destinaţiile principale ale turismului mondial. Cu o istorie faină şi peisaje de vis, oraşele bătrânului continent te vor impresiona cu siguranţă. Nisa, Praga, Santorini, Dubrovnik sunt doar câteva dintre locurile în care trebuie să ajungi măcar o dată în viaţă. Trebuie să vizitezi:

Promenade des Anglais, Nisa, Franţa

Franţa are un farmec aparte, iar Nisa poate satisface şi cele mai sofisticate cerinţele ale unui turist. Aflat pe Coasta de Azur, Nisa este un loc în care, atât ziua cât şi noaptea, străzile abundă de viaţă, restaurantele freamătă de clienţi, iar obiectivele turistice sunt asaltate de vizitatori. Oraşul Vechi este un exemplu în acest sens. Locul se ascunde între dealul cetăţii la est şi râul Le Poillon, şi de oraşul nou, la vest. Vechiul oraş Nisa este cunoscut şi sub numele de Vieux Nice.

 

Almafi, Italia

Frumuseţea zonei este absolut incredibilă. Pe o parte Munţii Lattari, pe cealaltă parte albastrul nesfârşit al Mării Tireniene. Între ele, soseaua care şerpuieşte ameţitor la o înălţime considerabilă desupra mării. Micile staţiuni turistice, presărate pe coastă, sunt dispuse în terase pe versanţii abrupţi: Positano, Praiano, Maiori, Minori, Amalfi, Ravello, Furore, Cetara, Conca dei Marini, Atrani, Furore, Vietri sul Mare.

Praga, Republica Cehă

Capitala Republicii Cehia este un loc captivant, un amestec de artă, muzică, film şi teatru. Această bijuterie cu arhitectura europeană originală, este un oraş romantic cu privelişti care-ţi taie răsuflarea, grădini liniştite, călătorii cu barca şi plimbări relaxante pe ingustele cărări pietruite. Capitala cehă este un oraş modern cu hoteluri de lux, restaurante excelente ce oferă produse ale bucătăriei autohtone şi internaționale.

Santorini

Insula Santorini este situată în extremitatea sudică a Cicladelor, care formează sub numele ei un grup de insule mai mici. Principala insulă este Thira, cunoscută de toată lumea drept Santorini, în jurul ei aflându-se insulele Thirasia și Aspronisi, ele fiind părți ale insulei inițiale Strogilli. Santorini este formată din 13 sate care au în jur  de 14.000 de locuitori. În timpul verii, mii de turiști vin  aici din toată lumea, curiosi să descopere toate comorile insulei, plajele cu nisip auriu, situri antice, preparate tradiționale grecești sau apusuri nemaiîntâlnite.

sursa: apropotv.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: