Cum să ai un somn eficient

Nu știu cum sunteți voi, însă eu adorm ușor, nu trebuie să îmi fac un program, pot să adorm la ce oră vreau, indiferent că e zi sau noapte. În general adorm în jurul orei două și, desigur, dorm undeva la 8 ore pe noapte, asta pentru că atât durează un somn odihnitor care să te facă fresh pentru a doua zi.

Dacă ai probleme cu somnul încearcă să îți faci un program de odihnă. http://www.somproduct.ro…Cel mai recomandat program este 22:00-06:00, asta pentru că ora optimă de culcare este 22:00-02:00, interval în care ai cel mai bun somn. Dacă ai un program de odihnă făcut, asigură-te că în dormitor este întuneric. Dacă dorești să ai un somn mai relaxant, fă o baie înainte de culcare. Ea te va predispune la somn.

Hand Reaching for Alarm Clock --- Image by © Royalty-Free/Corbis

 

În camera în care dormi trebuie să fie o temperatură de 16-19 grade, asta dacă dorești să ai un somn foarte bun. Înainte de culcare este recomandat să te relaxezi, o poți face privind un film sau o emisiune tv.

Este bine de știut și faptul că trebuie să eviți fumatul, cafeaua și consumul de alcool înainte cu minim 2 ore de a te pune la somn.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: